Već danima na društvenim mrežama traje rasprava da li je u Sarajevu trebao biti održan javni doček Nove godine.

Influenserica Hana Hadžiavdagić Tabaković smatra da, kada već nije bilo proslave, nadležni za liječenje djece trebaju da uplate 500.000 KM.

- S obzirom da nije bilo dočeka u glavnom gradu BiH, da je zimski turizam Sarajeva itekako sveden na nulu i da je rečeno da će se sredstva od dočeka uplatiti za liječenje djece (što svakako podržavam i pozdravljam), zanima me zašto uplata nije transparentna?!

Mislim da građani to zaslužuju i da bi to bilo sasvim ok. To je nekih 500.000 KM, koliko je 2016. utrošeno na organizaciju nastupa Dine Merlina. Da se niko ne ljuti ili smatra prozvanim, ljudi na Balkanu jednostavno nisu navikli na poštenje od strane političara, pa bi nas to ugodno iznenadilo za početak - napisala je u svojoj objavi na Facebooku Hana Hadžiavdagić -Tabaković.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, početkom decembra je saopštila da će 50.000 KM, koliko je trebalo biti izdvojeno za javni doček Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, biti usmjereno za liječenje oboljele djece. Novac će se rasporediti 50 posto za djecu oboljelu od raka i 50 posto za djecu oboljelu od šećerne bolesti.

Izvor: Faktor