Publika širom regiona imala je priliku čuti dio pjesme "Trebević" kojom će Halid Bešlić najaviti izlazak istoimenog albuma.  

Kako je za Faktor potvrdio, promocija spota bit će održana na dolaznoj stanici sarajevske žičare 20. februara.

- Nekako se potrefilo da je sve u znaku broja dva, a možda i nije slučajno. Možda je to tako isplanirao moj menadžer Nedim Srnja. Pošto je promocija spota 20.2., a sada je 2020. godina, red bi bio da i promocija bude u dva sata. Mislim da je ovo sve simpatično. Malo ću se sa novinarima voziti žičarom, koja je jedan od simbola Sarajeva – kaže za Faktor Halid Bešlić.

Autori teksta pjesme "Trebević" su Neno Ninčević i Darijo Marunčić, a Ninčević potpisuje i muziku. Aranžman je djelo Samira Kadirića.  Na novom albumu nalazi se jedanaest pjesama.

- Dvije od tih pjesama su "Taman" i "Ja bez tebe ne mogu da živim", ostalo su sve nove pjesme koje publika dosad nije imala priliku da čuje. Na CD-u će biti i duet sa Borisom Režakom, dvije pjesme Nene Ninčevića, a najviše pjesama je napisao Mirko Šenkovski Geronimo.

Tu su kao autori još Damir Arslanagić, Dženan Jahić, Dilvad Felić - govori Bešlić te dodaje da je počeo pripreme za veliki koncert koji će uz Harija Varešanovića i Željka Bebeka održati 30. maja u Istanbulu.

Izvor: Faktor