navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Manifestacija

Hafiz Ahmed Alili u Konjicu održao prvi samostalni koncert

Hafiz Ahmed Alili održao je sinoć prvi samostalni koncert na Danima dijaspore "Konjic u srcu BiH", manifestaciji koja se organizira u okviru Konjičkog kulturnog ljeta.

Objavljeno: 06.08.2022. u 10:02
get url
text

Svojom autorskom kasidom i nastupom ugrijao je srca posjetitelja, saopćeno je iz Grada Konjic.

Riječ je o sadržaju koji je priredila Bošnjačka zajednica kulture "Preporod Konjic" pod pokroviteljstvom Grada Konjica, a u okviru Konjičkog kulturnog ljeta te u suradnji s Narodnim univerzitetom i Medžlisom Islamske zajednice Konjic, koji ovih dana održavaju manifestaciju "Dani tradicionalnih mevluda".

 

- Grad posljednjih dana kroz različite sadržaje Konjičkog kulturnog ljeta živi i diše punim plućima, dočekujući goste sa svih strana svijeta. Sretni smo što je Konjic ovoga ljeta mjesto druženja, susreta i pozitivnih emocija, kakve su vladale i na ovom koncertu. Energijom ovih mladih ljudi koji uče ilahije i kaside želimo skrenuti pažnju na značaj očuvanja duhovne muzike i nadamo se da smo u tome uspjeli – kazao je gradonačelnik Osman Ćatić.

Hafiz Ahmed Alili naglasio je kako su Bosna i Hercegovina i Konjic u srcu porodice Alili.

Dodao je kako je na ovom svom prvom samostalnom koncertu osjetio svu toplinu i gostoprimstvo Grada Konjica i Konjičana te da je s gostima Zejdom Svrakom, Ahmedom Šadinlijom, mladim izvođačima ilahija Farah Murić i grupom učenika Osnovne škole Seonica "razgalio dušu i ugrijao srca publike koja je ovaj kulturni događaj popratila u velikom broju".

- Hvala na gostoprimstvu i želja mi je da ponovo budem u prilici družiti se s Konjičanima i gostima ovog grada – poručio je na kraju hafiz Alili.