Američka filmska kompanija Miramax TV priprema televizijsku seriju zasnovanu na filmskoj uspješnici koja je ove godine osvojila velika platna - "The Gentlemen" (Gospoda).    

Podsjetimo, akcijsku komediju u kojoj glavne uloge ostvaruju Matthew McConaughey, Colin Farrell, Charlie Hunnam, Henry Golding i Hugh Grant, a koja je premijerno prikazana u januaru ove godine i na box officu je ostvarila zaradu od 115 miliona dolara napisao je i režirao Guy Ritchie.

Popularni Britanac će ponoviti ulogu i u nastajanju serije, a u ulozi izvršnih producenata bit će Ivan Atkinson i Marn Davies, njegovi producentski partneri i na filmu.
Time se završava krug za "The Gentlemen", koji je pokrenut kao ideja za TV seriju prije nego je završio na velikom platnu.

Film govori o američkom iseljeniku Mickeyju Pearsonu, kojeg utjelovljuje Matthew McConaughey, koji je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi povući iz tog posla, pokreće se niz zavjera, podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.