navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Miramax TV

Guy Ritchie režirat će TV seriju zasnovanu na njegovom filmu "The Gentlemen"

Američka filmska kompanija Miramax TV priprema televizijsku seriju zasnovanu na filmskoj uspješnici koja je ove godine osvojila velika platna - "The Gentlemen" (Gospoda).    

Objavljeno: 05.10.2020. u 14:27
get url
text

Podsjetimo, akcijsku komediju u kojoj glavne uloge ostvaruju Matthew McConaughey, Colin Farrell, Charlie Hunnam, Henry Golding i Hugh Grant, a koja je premijerno prikazana u januaru ove godine i na box officu je ostvarila zaradu od 115 miliona dolara napisao je i režirao Guy Ritchie.

Popularni Britanac će ponoviti ulogu i u nastajanju serije, a u ulozi izvršnih producenata bit će Ivan Atkinson i Marn Davies, njegovi producentski partneri i na filmu.
Time se završava krug za "The Gentlemen", koji je pokrenut kao ideja za TV seriju prije nego je završio na velikom platnu.

Film govori o američkom iseljeniku Mickeyju Pearsonu, kojeg utjelovljuje Matthew McConaughey, koji je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi povući iz tog posla, pokreće se niz zavjera, podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.