navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Udruženje filmskih radnika

Glumac Dino Bajrović kandidat za program Shooting Stars prestižnog Berlinalea

Svoje kandidate prijavile su članice European Film Promotion-a, a odabrani žiri će od 35 kandidata odabrati 10 glumaca i glumica za Shooting Stars 2020. Finalne nominacije će biti objavljene početnom januara naredne godine

Objavljeno: 05.11.2019. u 18:14
get url
text
Dino Bajrović

Udruženje filmskih radnika BiH kandidiralo je mladog bh. glumca Dinu Bajrovića za prestižni program koji se svake godine održava tokom Berlinskog filmskog festivala.

Dino Bajrović igrao je glavnu ulogu u filmu “Sin“ rediteljice Ines Tanović, čime je ispunio uslov za kandidaturu u programu koji promovira mlade glumačke talente do 35 godina starosti. Podsjećamo da je svjetskom premijerom filma "Sin" otvoren ovogodišnji takmičarski program Sarajevo Film Festivala, a film se trenutno prikazuje na festivalima širom svijeta.

Svoje kandidate prijavile su članice European Film Promotion-a, a odabrani žiri će od 35 kandidata odabrati 10 glumaca i glumica za Shooting Stars 2020. Finalne nominacije će biti objavljene početnom januara naredne godine.

Udruženje filmskih radnika BiH član je European Film Promotion-a (EFP) od 2015. godine, a Shooting Stars je program EFP-a i Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu.

Program je pokrenut 1998. godine, a cilj ovog programa je predstavljanje potencijala mladih glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti, kroz različite medijske aktivnosti, radionice, prijeme i susrete s međunarodnim kasting direktorima. Internacionalni filmski festival u Berlinu održat će se od 20.2. do 1.3.2020.