navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novo normalno

Finci napravili kolekciju za one koji rade od kuće: Sako i šarene bokserice su "must have"

Kako su se tokom pandemije mnogi koji su radili od kuće oblačili ležernije za poslovne sastanke preko video poziva, ali i za sam rad, finska Prisma napravila je "kolekciju za rad od kuće".

Objavljeno: 02.06.2020. u 14:50
get url
text

Ovog proljeća rad od kuće postao je "novo normalno". Skoro svi sastanci bili su virtualni i opuštenija odjeća postala je norma, barem što se tiče onih dijelova tijela koje kamera u grupnom video pozivu nije mogla snimiti.

Finski lanac maloprodajnih trgovina Prisma odgovorio je na taj trend novom kolekcijom u kojoj su spojili formalno i neformalno. Na njihovim modelima vidimo da im je gornji dio outfita vrlo uredan i poslovni, dok umjesto hlača nose samo bokserice i čarape te papuče.

- Promjena u odjevnim navikama brzo je primijećena jer je prodaja "robe za po kući" naglo skočila čim su uvedene mjere izolacije u zemlji. Zato je i cilj naše kampanje da podsjetimo ljude da ostanu kreativni i zaigrani s vremena na vrijeme usred ove situacije koja nije za nikog bila lagana, a to je i nešto po čemu smo mi Finci poznati - rekao je Päivi Hole, potpredsjednik sportske i odjevne linije u Prismi.

Htjeli su pokrenuti i diskusiju o novom trendu pa su izazvali Fince da na društvenim mrežama pokažu svoje najbolje odjevne kombinacije za rad od doma. Nakon što su mnogi radili od kuće tokom pandemije, očigledno je da će i nakon što prođe korona kriza, mnoge firme odlučiti da im zaposlenici i nastave raditi od kuće.