Nakon što je u septembru debitirao trilerom na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, IFC Films objavio je prvi trailer za film "True History of the Kelly Gang" (Prava historija Kellyjeve bande).

Glavnu ulogu i filmu tumači George Mackay, koji je utjelovio jednog od najpoznatijih kriminalaca u historiji Australije.

Zasnovan na istoimenom romanu Petera Careyja iz 2000. godine, film prenosi priču o legendarnom odmetniku Nedu Kellyju, kojeg glumi Mackay, dok vodi grupu pobunjenika.

Pored Mackayja, uloge u filmu tumače dobitnik Oscara Russell Crowe, Nicholas Hoult, Essie Davis, Sean Keenan, Jacob Collins–Levy, Thomasin McKenzie, Charlie Hunnam i Claudia Karvan. Justin Kurzel radio je na scenariju ovog filma pune četiri godine.

- Knjiga Petera Careyja "True History of the Kelly Gang" uvijek je djelovala kao pravi duh Neda Kellyja - rekao je Kurzel.

"True History of the Kelly Gang" će se u kinima u New Yorku pojaviti 24. aprila, 1. maja stiže u Los Angeles, a zatim i u kino dvorane širom svijeta.

Objavljen je i prvi trailer za ovo ostvarenje, koji možete pogledati u priloženom videu.

Izvor: Faktor