navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Potvrđeno

Film koji je oduševio vjernike, ali ne i kritiku: Mel Gibson snima nastavak "Pasije"

Godinama se nagađalo da redatelj i scenarist Mel Gibson (64) sprema nastavak "Pasije", a njegov glavni glumac Jim Caviezel (51) sad je ta nagađanja i potvrdio. Šesnaest godina nakon filma koji je oduševio vjernike, ali ne i filmsku kritiku, najavljen je tako neslužbeno njegov nastavak, a Caviezel je rekao kako je o svemu već razgovarao s Gibsonom.

Objavljeno: 22.09.2020. u 17:24
get url
text

- Mel mi je baš poslao treći draft scenarija. Film će se zvati "Pasija: Uskrsnuće" i bit će to definitivno jedan od najvećih filmova - uvjeren je i neskroman američki glumac, koji je Isusa te 2004. glumio u otprilike "Isusovim godinama", a sad je već prevalio jubilarnu pedesetu.

Za neke je film bio prevulgaran, za druge su problematične bile određene biblijske reference, a treći su Gibsonov film proglasili propagandom antisemitizma. "Pasija" je po svom izlasku podignula toliko prašine i zaradila toliko medijske pažnje da je uskoro završila i kao inspiracija za parodiju u jednoj od epizoda planetarno popularnog "South Parka". Bilo kako bilo, nastavak, čini se, definitivno stiže.

"Pasija" je prikazala posljednjih 12 sati Isusova života, a nastavak će, u skladu sa radnim naslovom slaviti njegov vječni život.