navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Los Angeles

Film "Everything Everywhere All at Once" dominirao dodjelom Oscara, osvojili sedam zlatnih kipića

Ceremonija dodjele Oscara, 95. po redu, održana je noćas u pozorištu Dolby u Los Angelesu. Najboljim filmom proglašen je "Everything everywhere all at once", film koji je dobio čak sedam zlatnih kipića.

Objavljeno: 13.03.2023. u 08:17
get url
text
S dodjele Oscara 2023

Nagrade su dodijeljene u 24 kategorije. 

Najbolji međunarodni igrani film je "All quiet on the western front", koji je osvojio četiri Oscara, a film "The whale" dva. 

Zlatni kipić za najboljeg glumca osvojio je Brendan Fraser upravo za ulogu u filmu "The whale".

Najboljom glumicom na ovogodišnjoj dodjeli Oscara proglašena je Michelle Yuoh za ulogu u filnu "Everything everywhere all at once".

Veliki dan bio je i za Indiju nakon što je pjesma Naatu Naatu osvojila historijski Oscar za najbolju originalnu pjesmu, piše BBC.

Nagradu za najbolji originalni scenarij dobio je pobjednik večeri "Everything everywhere all at once", dok je Oscara za najbolji adaptirani scenarij odnio  film "Women talking".

Nagradu za najboljeg režisera dobio je Daniel Kwan sa Danielom Scheinertom za film "Everything everywhere all at once" koji je dobio nagradu i za najbolju montažu.

Nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu dobio je Ke Huy Quan iz "Everything everywhere all at once", a za najbolju žensku sporednu ulogu Jamie Lee Curtis, također iz pobjedničkog filma. 

Najboljim dokumentarcem proglašen je "Navalny".

Cijelu listu nagrađenih možete pogledati ovdje.