Poznati bosanskohercegovački kantautor i muzički autor Zlatan Fazlić Fazla objavio je novu autorsku pjesmu pod nazivom "1425 dana".

Ova nova Fazlina kompozicija je najavni singl njegovog novog muzičkog djela na kojem je radio proteklih mjeseci, a koje će u cijelosti biti posvećeno danima opsade Sarajeva.

- Skice za ove pjesme nastale su prije trideset godina, a svoj finalni oblik dobile nedavno. Valjda mi je trebalo sve to vrijeme da ono što smo prošli svarim, preradim i uobličim u muzičko djelo. Sve vrijeme nakon opsade, svih ovih godina, nekako sam stalno imao osjećaj da sam dužan učiniti ovo, napraviti ove pjesme, za sve one koji su prošli opsadu Sarajeva, za sve koji su preživjeli i za one koji nisu. Moralo je to nekako izaći iz mene - kazao je Fazla. 

Fazla je autor muzike, teksta i aranžmana za pjesmu "1425 dana". Snimanje je obavljeno u studiju TO PROFI, pjesmu je miksao Adnan Mušanović, a ženski vokal je Aida Mušanović-Arsić. Fotografije su djelo slavnog ratnog fotografa Danila Krstanovića, a video je kreirao Alan Savić.

Fazla nastavlja rad u studiju na novim pjesmama iz ovog ciklusa.

Izvor: Faktor