navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bajramski razgovor

Emina Isović za Faktor: Svi praznici su mi uvijek tužni i teški bez moga Saje

Safet se posebno radovao Bajramima. Bio je pravi gurman i volio je dobru hranu. Dosta hercegovačke hrane nisam znala praviti, ali sam naučila njemu za ljubav. Voljela sam da mu ugađam. On nije birao hranu, ali za Bajram je ipak najviše volio bamiju, burek, dolme, klepe

Objavljeno: 04.06.2019. u 17:23
get url
text
Emina Isović, supruga Safeta Isovića

- Svi praznici su mi uvijek tužni i teški bez moga Saje, a posebno kada je Bajram - kaže s težinom u glasu Emina Isović, supruga legendarnog Safeta Isovića, na početku razgovora za Faktor.
Podsjetimo, Safet je preminuo 2. septembra 2007. godine. Iza njega je ostala njegova supruga Emina Isović, a doživio je i rođenje dvoje djece, sina Benjamina, kojeg je dobio iz prvog braka sa suprugom Neskom k.

Ekipi Faktora Emina je otvorila vrata svog doma u Tuzli u kojoj provodi većinu vremena nakon smrti voljenog i nikada prežaljenog supruga.

- Prođe još jedan ramazan bez mog Safeta. Kako se bliži sutrašnji dan i Bajram, sve mi je veća tuga oko srca. Prvi dan Bajrama godinama smo provodili u Sarajevu, a drugi dan u Tuzli. Ja sam Tuzlanka, tu su moje kćerke i sa njima smo slavili. Za mene Safet nikada nije umro, on je samo fizički nestao, a živjet će vječno dok ja živim. Imamo lijepe uspomene i sjećanja na njega. Poslije bajramskog ručka redovno smo išli na mezarje, a potom svratimo na Baščaršiju na jednu bosansku kafu – nastavlja Emina koja je poželjela sretan i berićetan Bajram Bosancima i Hercegovcima širom svijeta.

Emina je posljednjih dana vrijedno pripremala slatke i slane specijalitete za porodicu i komšije.

- Doći će mi kćerke i zetovi sa unucima i sve mora biti svježe. Moja djeca kažu: "Mama, dovoljna je baklava", ali ja ću uvijek spremati dosta hrane dok me zdravlje služi. Prije dva dana bila sam na Safetovom mezaru, a opet ću ga obići drugi dan Bajrama. Safet se posebno radovao Bajramima. Bio je pravi gurman i volio je dobru hranu. Dosta hercegovačke hrane nisam znala praviti, ali sam naučila njemu za ljubav. Voljela sam da mu ugađam. On nije birao hranu, ali za Bajram je ipak najviše volio bamiju, burek, dolme, klepe... Naravno, tu su i razni kolači i neizostavne baklave. Najteži mi bude kada ujutru za Bajram gledam koncert Safeta Isovića. Uvijek zaplačem. Uz Bajram, najteže mi je kada se približi 2. septembar kada je Safet umro - ističe Emina koja dodaje da mnogo voli djecu u Sarajevu, Benjamina i unuke.

Glavna nagrada festivala "Sevdalinko u srcu te nosim" u Tuzli, od ove godine nosit će ime Safeta Isovića.

- Drago mi je da Safet nije zaboravljen. Hvala Ramizi Milkunić i ostalim ljudima koji stoje iza ovog muzičkog projekta. Ko dobije nagradu i pobijedi, ima posebnu težinu. O Safetu Isoviću ne trebamo pričati. O njemu se sve zna i sve je već odavno napisano – kaže na kraju supruga legendarnog sevdalije.