Voditeljica Ellen DeGeneres (62) je nakon niza optužbi o toksičnom radnom okruženju na setu krenula s novom sezonom svog televizijskog showa. Na samom početku Ellen se izvinila gledateljima i saradnicima zbog neugodnosti koje su se dogodile.

- Ako ovu emisiju gledate jer me volite, hvala vam, a ako je gledate jer me ne volite, također ste dobrodošli. Shvatila sam te optužbe vrlo ozbiljno i želim se izviniti svima koji su bili pogođeni - ispričala je DeGeneres.

Kaže kako je provedena istraga dovela do promjena.

- Ako sam ikada ikoga iznevjerila ili povrijedila nečije osjećaje, izvinjavam se. Sve što se sada događa je isključivo moja odgovornost. The Ellen DeGeneres Show kreće u novo poglavlje - rekla je voditeljica.

Govori kako je istina suprotna onome što se vidi u novinama i na društvenim mrežama te da je ona ista osoba koju ljudi vide na malim ekranima, ali i mnogo više od toga.

- Nekad sam tužna, nekad ljuta, anksiozna, frustrirana ili nestrpljiva. Radim na tome, to je proces - kaže Ellen.

Na njenoj emisiji radi 270 zaposlenika te Ellen tvrdi da želi da svako od njih bude sretan i ponosan što je dio toga. Gledaoci, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, nisu oduševljeni Elleninim izvinjenjem.

- Ova emisija nikad više neće biti ista - rekli su gledaoci te naglasili kako "to nije izvinjenje". Zamjerili su joj što se pravi kao da ne zna šta se događalo na njenom setu te da pokušava sebe spasiti, a druge okriviti.

Podsjetimo, početkom 2020. godine jedan bivši zaposlenik ispričao je kako Ellen maltretira zaposlenike, a on je lično doživio neugodnosti po rasnoj osnovi. Potom je nekoliko bivših zaposlenika ispričalo da su dobili otkaz nakon što bi uzeli slobodne dane na koje su imali pravo.