navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Beauty aspekti

Drugačija od svih: Ovo su koraci uz pomoć kojih Lady Gaga postiže blistavi izgled

Lady Gaga jedna je od vodećih ikona stila u svijetu koja, otkako je 2008. godine došla na scenu, izaziva oduševljenje diljem svijeta.

Objavljeno: 04.11.2021. u 13:05
get url
text

Iako se možda nisu oduvijek odobravali njeni stajlinzi, o njima se uvijek pričalo što i je poenta jedne pop ikone poput nje.

Naravno, iza svakog njenog looka i blistave kože, stoji cijeli tim ljudi koji realiziraju svaku njenu ideju, no ona je jedna od rijetkih umjetnica koji mogu baš sve prezentirati.

Teško da bi mogli i nabrojiti sve boje kose, outfite i makeup lookove koje je do sada iznijela na svojim nastupima, no kako bi vam barem malo približili način na koji dolazi do svakog od lookova o kojima se danima priča, donosimo nekoliko beauty aspekata koji nadopunjavaju pjevačicu u onome što jeste.

Kosa

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FREDERIC ASPIRAS (@fredericaspiras)

Tokom svih godina na sceni, Lady Gaga je promijenila svaku boju kose i stil frizure koju možete zamisliti, a za sve je zaslužan njen frizer i čovjek koji joj izrađuje svaku periku (one i jesu tajna u očuvanju prirodne kose), Frederic Aspiras koji vjerno prati trendove i ide korak naprijed u skladu s pjevačicom.

Avangarda je njegovo drugo ime, zbog čega toliko dobro i odgovara uz pop ikonu poput Lady Gage.

Šminka

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Tanno (@sarahtannomakeup)

Naravno, uz frizera, makeup artistica Sarah Tanno, ujedno je i umjetnička direktorica Lady Gagine kompanije Gaga’s Haus Labs. Odana svojoj saradnici, Lady Gaga upravo Sarah daje puno povjerenje za stvaranje svakog njenog makeup looka za crveni tepih.

Obrve

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Bilo da su joj začešljane, pfarbane, tanke, potpuno iscrtane ili prirodne obrve, u tu ulogu opet uskače Sarah Tanno koja koristi većinom proizvode iz pjevačicine beauty kolekcije koja je u prodaji.

Konkretno, najviše lookova kreira olovkom Edge Precision Brow Pencil.

Koža

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Tanno (@sarahtannomakeup)

Tajna dobrog makeup looka leži naravno u zdravoj koži za što je u slučaju Lady Gage odgovorna kozmetičarka Joomee Song. Ona koristi koreanske i japanske tradicionalne skincare metode i tretmane fokusirajući se na čelo, usne i vilicu u kojima imamo pregršt napetosti i stresa.

Svojim tretmanima Song zapravo poboljšava cirkulaciju, smiruje upale i natečenost, zbog čega koža lica izgleda zdravo i elastično.