navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijedi probati

Djevojka pokazala novu tehniku konturiranja lica uz pomoć koje ćete izgledati mršavije

Puno je načina na koje možemo istaknuti određene linije na licu, no svaki od njih traži barem neki nivo vježbe koju ćemo steći vremenom.

Objavljeno: 10.01.2022. u 17:03
get url
text

Jedan vrlo jednostavan način konturiranja i isticanja svega što želite, te prikrivanje svega što ne želite da se vidi, postao je viralan na TikToku.

Riječ je o videu Megan Lavallie, koja ima tehniku nanošenja tamne konture tačno ispod vrha obraza (tačno s druge strane obraza dotičete zube) kako bi dodatno naglasio jagodicu bez ostavljanja mrlja na licu.

- Nakon što ste nanijeli konturu, uzmite kist za blendanje i blendajte kružnim pokretima tačno na području gdje ste nanijeli konturu. Budući da sam to i sama isprobala, mogu reći da ako dovoljno precizno i nježno blendate te na pravo mjesto nanesete konturu – dobit ćete nježnu, prirodnu konturu koja će naglasiti obraze, zbog čega ćete izgledati mršavije sa svih strana, imali prirodno izražene obraze ili ne – kaže Lavallie.

Kako biste sebi olakšali pronalazak područja na koje trebate nanijeti konturu, prvo ga pronađite prstima i kad osjetite zub gornje čeljusti tačno ispod obraza, to je mjesto na kojem trebate raditi.

 

@meganlavallie sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup ♬ Elevator Music - Bohoman