open-navfaktor-logo
search
Luksuzno ruho
Diorov "makeover" kultne "vespe": Redizajnirani model za vožnju s daškom visoke mode
Italijanska firma Piaggio i modna kuća Christian Dior prošle godine najavili su saradnju koja je rezultirala prekrasnim modelom kultnog skutera "vespa 946", prvog globalno popularnog skutera na svijetu.
08.06.2021. u 10:51
get url
text

Osnovani iste, 1946. godine, italijanska marka i francuska modna kuća dijele želju za inspiracijom vizije svijeta koji je inovativan, kreativan i blistav. Danas, više nego ikad, saradnja Diora i "vespe" oživljava novi duh slobode, kretanja i identiteta koji ih pokreće. Odiseja, stil, snovi i Dolce Vita.

Iz ovog strastvenog susreta izrasla je "vespa 946 christian dior", šasije izrađene u jednom komadu i suptilnih grafičkih linija koje odaju počast nasljeđu dvije marke. 

Ovu novu, savremenu verziju ikonske "vespe 946" predstavljene u Milanu 2012, prepoznatu zbog elegantnih linija i tehnoloških inovacija, redizajnirala je Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica Diorove kolekcije za žene. Proizvodit će se u Italiji s pažnjom i preciznošću kakva se viđa u atelijerima visoke mode.

Nastavljajući se na dizajn sjedala, stražnji kofer s uzorkom motiva Dior Oblique, koji je dizajnirao Marc Bohan 1967. godine, posebno je napravljen za stražnji nosač i daje skuteru osebujnu privlačnost. Kaciga je usvojila isti ikonski motiv kako bi zaokružila jedinstvenu ponudu. Simboli kretanja prema novim obzorima, ove kreacije u ograničenom izdanju bit će predstavljene u proljeće 2021. u Diorovim buticima diljem svijeta te u odabranim trgovinama Piaggio Motoplexa.

Diorov makeover dao je "vespi 946" novo luksuzno ruho za vožnju s daškom visoke mode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.