navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uspješni Bišćanin

Dilvad Dado Felić: Halid Bešlić je najbolji pjevač na svijetu

Bihaćki festival je jedini na Balkanu koji se u kontinuitetu održava 25 godina, kaže Dilvad Dado Felić

Objavljeno: 06.11.2019. u 08:18
get url
text
Dilvad Dado Felić

Dilvad Dado Felić dobro je poznato ime muzičarima i pjevačima u Bosni i Hercegovini. Ovaj uspješni producent i tekstopisac iza sebe ima veliki broj pjesama, a već godinama stoji na čelu Festivala narodne muzike Bihać.

- Ove godine smo proslavili jubilej. Nije mala stvar kada se jedan festival održava 25 godina bez prestanka. Svaki put pobijedi pjesma. Bosna i Hercegovina ima jedinstven muzički događaj koji svake godine u Bihać dovodi izvođače i muzičare iz regije. Kako su mi rekli, Bihaćki festival je jedini na Balkanu koji se u kontinuitetu održava 25 godina - kaže za Faktor Dilvad Dado Felić.

Popularni Bišćanin ponosan je što će se jedna njegova nova pjesma ponovo naći na albumu Halida Bešlića.

- Halid je legenda. On ne samo da je najbolji pjevač narodne muzike u BiH i na Balkanu, nego na svijetu. Jedan sam od rijetkih autora koji se može pohvaliti saradnjama sa svim najvećim imenima narodne muzike u BiH. Moje pjesme pjevaju Halid Bešlić, Šerif Konjević, Halid Muslimović, Enes Begović, Nihad Alibegović, Muharem Serbezovski i mnogi drugi – ponosan je 56-godišnji Dilvad.

Na nedavno održanoj Skupštini AMUS-a Dilvad Felić je zajedno sa Enverom Šadinlijom, Draganom Stojkovićem, Arminom Šakovićem i Fahrudinom Pecikozom izabran za člana Upravnog odbora.

- Mene su izabrale kolege autori. U karijeri do sada imam više od 1.600 autorskih djela. Osvojio sam 42 glasa i pokušat ću opravdati povjerenje. Mene lično niko ne zanima nego samo AMUS i neka svako dobije koliko je zaslužio. Ljudi znaju moje autorske i menadžerske kapacitete i zato su me izabrali – potcrtava Felić.