navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sportista iz Konjica

Danko Dangubić: Slušam suprugu cijelu godinu i onda me ona pusti da učestvujem na skokovima

Konjičanin Danko Dangubić već 16 godina aktivno učestvuje u ekstremnim skokovima u vodu u našoj zemlji i regionu, a na takmičenjima se redovno penje na pobjedničko postolje.

Objavljeno: 30.07.2022. u 11:10
get url
text

Na nedavno održanom takmičenju u Užicu osvojio je treće mjesto, a za vikend ga očekuje učešće na „Skoku u Kazan“ u Konjicu, a dan kasnije na skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

- Ni sam ne znam koliko sam nagrada osvojio. Svako novo takmičenje za mene predstavlja ne samo priliku da pokažem svoju vještinu izvođenja skoka "lasta", već i za upoznavanje i druženje sa hrabrim skakačima. Kada je u pitanju "Skok u Kazan", to je za mene posebno emotivno, jer je u mom Konjicu i to mi je bilo prvo takmičenje u životu. Skokovi se izvode u prelijepu Neretvu na mjestu koje se od davnina naziva Kazan. Kazan je dimenzija 2x2 i dubine dva metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin. To je vrlo opasno takmičenje – kaže Dangubić koji se nada da će gradska plaža u Konjicu u subotu biti puna gledalaca.

Ovaj profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja uspješan je u nekoliko sportova. Osvajač je medalja u BiH i regionu, član Gorske službe spašavanja preko deset godina, dugo godina je radio i kao skiper.

- Kako starim sve više smanjujem broj takmičenja na kojima skačem. Ove godine ću, pored Konjica i Mostara, skakati u Sarajevu, Jajcu i Tuzima u Crnoj Gori. Pokušavam da što više vremena provodim sa svojom porodicom. Rafting sam zamijenio brigom o svojoj djeci. Da vidite kako adrenalin radi kada trčim za svojom djecom ili preksačem njihove igračke po sobama. Slušam suprugu cijelu godinu i onda me ona pusti da učestvujem na skokovima – kroz smijeh govori Danko.