navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ostanite njegovani

Dan nakon zabave: Ovi rituali potrebni su vašoj koži

Bilo da ste Novu godinu slavili vani ili u kućnom ambijentu, njega kože nakon partyja, konzumiranja alkohola, pržene hrane... treba biti nešto drugačija od one koju svakodnevno prakticirate.

Objavljeno: 01.01.2022. u 21:00
get url
text
FOTO: Gloria.hr

Sve to, ostavlja posljedice na vašoj koži, dehidrira je i posljedično izaziva iritacije.

Osim toga, svjesni smo da još uvijek mnogi neće skinuti šminku nakon zabave, što je prva krucijalna greška kada je njega kože u pitanju.

U nastavku evo nekoliko koraka šta koža treba dan nakon zabave, nakon što ste očistili lice i nahranili je barem hidratantnom kremom:

Čišćenje i piling lica

Pretpostavka je da večer prije niste baš dobro očistili lice od šminke, pa ga svakako očistite još jednom gelom za pranje lica, a zatim krenite na piling. Posebno dobro očistite područje T-zone i koristite nježni piling koji ćete kružnim pokretima umasirati u lice. Očistit će vam pore i ukloniti sve suvišne ostatke prljavština.

Hidratacija

Idući korak za regeneraciju kože je hidriranje i postoje dva načina kako da je vratite. Osim što ćete nanijeti vitaminski toner i hijaluronsku kiselinu, ovo je idealno vrijeme na stavite na lice sheet masku za lice kojom ćete dodatno nahraniti i osvježiti kožu (posebno ako je na 30-ak minuta stavite u frižider). Nakon što nanesete sheet masku, nježno ostatke umasirajte dodatno u lice i nakon toga obavezno nanesite hidratantnu kremu za lice. Također, nemojte zaboraviti hidrirati i tijelo drugi dan.

Njega kože oko očiju

Nakon što ste se pobrinuli za njegu lica, vrijeme je da fokus stavite i na vjerovatno danas natečene oči i podočnjake. Ako nemate masku za oči, upotrijebite vrećice čaja koji ste prethodno skuhali, stavite ih u frižider na 30 minuta, iscijedite suvišnu tekućinu i stavite ih na zatvorene oči 20 minuta. To će smanjiti natečenost, ali pazite da birate blagi čaj poput kamilice ili zelenog čaja.

Njega usana

Baš kao i oči, usne trebaju posebnu njega jer ruž koji ste nosili večer prije nikako nije pogodovao njezi usana. Napravite blagi piling usana i nanesite hidratantni balzam za usne.