navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sudski dokumenti

Da li je Alec Baldwin usmrtio snimateljicu recikliranim metkom?

Istražitelji koji rade na slučaju nesretnog ubistva za vrijeme snimanja filma Rust, istražuju mogućnost da se reciklirano bojeva municija našla u kutiji s manevarskim oružjem, stoji u sudskim dokumentima koji su jučer objavljeni.

Objavljeno: 01.12.2021. u 09:22
get url
text


Tokom snimanja filma, 21. oktobra je poginula snimateljica Halyna Hutchins, a ranjen je režiser Joel Souza, nakon što je glumac Alec Baldwin opalio probni hitac iz pištolja. Sudski dokumenti uključuju i nalog za pretraživanje lokalne trgovine oružjem i filmskim rekvizitima.

VEZANI TEKST - Glumac Alec Baldwin ubio snimateljicu i ranio reditelja

Vlasnik trgovine je policiji rekao da sumnja kako su živi meci, koji su pronađeni na filmskom setu, zapravo reciklirana municija koju je on dobio od prijatelja. No glavno pitanje i dalje ostaje kako je živi metak završio u pištolju umjesto manevarske municije.

Za sada ni protiv koga nije podignuta optužnica za krivično djelo. Dva člana prateće ekipe su pokrenula građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar. Baldwin je izjavio da mu je srce slomljeno te da sarađuje s istražiteljima.