navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Borba za zdravlje

Celine Dion dijagnosticirana neizlječiva neurološka bolest, pogađa jednu od milion osoba na svijetu

Slavna pjevačica Celine Dion podijelila je tužnu vijest sa svojim pratiteljima na Instagramu. Obznanila je da boluje od rijetke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milion osoba na svijetu.

Objavljeno: 08.12.2022. u 20:53
get url
text

- Pozdrav svima. Oprostite što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da razgovaram s vama na pozornici. Kao što znate, uvijek sam bila kao otvorena knjiga i nisam bila spremna ništa reći prije, ali sada sam spremna. Imam problema sa zdravljem već duže vrijeme i bilo mi je jako teško suočiti se s izazovima i pričati o svemu što sam prolazila. Nedavno mi je dijagnosticirana rijetka neurološka bolest koja se zove "sindrom ukočene osobe" i koju dobije jedna od milion osoba. Iako još učimo o ovoj rijetkoj bolesti, sada znamo šta uzrokuje grčeve koje sam imala - kazala je Dion.

Zbog bolesti, otkazala je osam koncerata zakazanih za ljeto 2023. te prebacila termine za 2024. godinu.

"Sindrom ukočene osobe" je rijetki poremećaj sa karakteristikama autoimune bolesti. Karakterizira ga fluktuirajuća ukočenost mišića u trupu i udovima te povećana osjetljivost na podražaje kao što su buka, dodir i emocionalni stres, što može izazvati grčeve mišića.

- Imam sjajan tim doktora koji rade sa mnom da mi pomognu da ozdravim i moju dragocjenu djecu koja me podržavaju i pomažu mi. Radim naporno sa svojim fizioterapeutom svaki dan kako bih izgradila svoju snagu i svoju sposobnost da ponovo nastupam, ali moram priznati da je to borba - istakla je Dion, prenosi Daily Mail