navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kad nemate vremena

Brzi recept sa tunjevinom iz konzerve

Kada nemate vremena za pripremu komplikovanih recepata, a u kući imate tunjevinu u konzervi, nabrzinu pripremite salatu od tunjevine i tjestenine.

Objavljeno: 25.11.2021. u 10:46
get url
text

Možda ovim receptom uspijete "kupiti" i svoje mališane da probaju s obzirom na to da rijetko ko od njih odbija tjesteninu u svim oblicima i kombinacijama.

Ovu salatu možete napraviti i dan ranije, a možete je ponijeti i na posao ili izlet.

Potrebno vam je: 50 grama crnih maslina, 150 grama pečenih paprika, jedna veća konzerva tunjevine i 250 grama skuhane tjestenine.

Po želji možete dodati komadiće feta sira i cherry paradajz. 

Za dresing koristite tri kašike maslinovog ulja, 2 kašike sirćeta, jednu kašikicu senfa, te sok od pola iscijeđene narandže, so i biber.

Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Iscijedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu skuhanu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.

Za dresing sjedinite maslinovo ulje, sirće, senf, svježe iscijeđeni sok narandže, so i biber, stavite sve u manju teglicu, zatvorite i dobro protresite.

Možete dresing miješati i pjenjačom u zdjeli, ali ovaj je način jednostavan i brz, a ako mislite da ste ga napravili previše, samo ostavite ostatak u tegli i čuvajte u frižideru do dva dana.

Pripremljenu salatu prelijte izmiješanim dresingom, promiješajte i prije posluživanja dobro ohladite.