navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Stroga pravila

Brutalan je u kuhinji, ali i kod kuće: Slavni kuhar otkrio kako odgaja djecu

U nastojanju da svoju djecu zadrži "čvrsto na zemlji", Gordon Ramsay se pridržava strogih, pa često i brutalnih pravila.

Objavljeno: 27.02.2021. u 18:27
get url
text

Slavni chef, poznat po britkom jeziku i osebujnom karakteru, nije takav samo u kuhinji, nego i u svom domu.

Podsjetimo, Gordon i njegova supruga Tana imaju petero djece: 23-godišnju Megan, 21-godišnje blizance Jacka i Holly, 19-godišnju Matildu te dvogodišnjeg Oscara.

Nemilosrdni kuhar za sebe kaže da je vrlo strog i kada je u pitanju odgoj djece, a otkrio je i nekoliko pravila kojih se svi u njegovom domu moraju pridržavati.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Iako na bankovnom računu ima zavidnu svotu novca, Gordon je pomalo kontroverzno izjavio da njegova djeca neće naslijediti bogatstvo.

Kako je otkrio u razgovoru za The Telegraph, svakom djetetu će osigurati 25 posto pologa za vlastiti stan, a veći dio novca će donirati u dobrotvorne svrhe.

Nadalje, iako Gordon voli sebi i supruzi Tani pružiti malo luksuza, to ne vrijedi i za njihovu djecu.

Dok slavni tata uživa u luksuznom prvom razredu, djeci ne dopušta let niti business klasom, nego ih tjera da se voze ekonomskom.

Osim toga, njegova djeca su naučena na rad.

- Važno je da pomažu u postavljanju i pospremanju stolova, važno je da kuhaju, važno je da rade domaću zadaću – izjavio je kuhar jednom prilikom.

Tokom posljednje četiri godine volontirali su i u bolnici Great Ormond Street. Iako se trudi usaditi im radne navike, Gordon je zabranio djeci da ga mole da ih zaposli.

Štaviše, čak i ako požele raditi kao kuhari, poručio im je da se zaposle kod nekoga drugog, tamo steknu iskustvo i "vrate se s nečim novim što će poboljšati njegov biznis".

Između ostalog, njegovoj djeci nije dopušteno koristiti taksi, već se svakodnevno voze podzemnom željeznicom i tako putuju u školu.

Također, ako požele raditi na svojoj kondiciji, Gordonovi potomci mogu zaboraviti na usluge ličnih trenera.

Iako je poznat po psovkama, Ramsay svojoj djeci ne dopušta da koriste takve izraze ili kopiraju njegovo ponašanje, piše The Mirror.