navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Problem modernog doba

Britanka pokrenula raspravu: Suprug obezvređuje njen posao i ponaša se kao drugo dijete

Anonimna majka iz Velike Britanije pokrenula je raspravu nakon što se požalila da se njen suprug ponaša kao drugo dijete, te da ona mora sve raditi sama.

Objavljeno: 18.05.2022. u 07:54
get url
text

Na roditeljskom forumu Mumsnet se pojadala da njenog 50-godišnjeg muža ne zanima ništa osim posla i da ne učestvuje u porodičnim dužnostima.

- Sve je na meni. Jako sam tužna. Nemam osjećaj kao da imam partnera, već drugo dijete - napisala je.

Svog supruga je upoznala kao studentica. Oboje su se ostvarili u svojim karijerama, a ona je onda uzela pauzu kako bi rodila. Nakon što je donijela sina na svijet, nastavila je raditi, ali skraćeno, za plaću od 50 hiljada funti godišnje.

- Uz to sam obavljala većinu kućanskih poslova. Moj suprug ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo šta izvan posla. Ima dobar posao i poprilično zarađuje, a moj posao naziva ispraznim. Otac mu je vrlo sličan i bogat, a njegova majka ne radi - dodala je i zamolila za savjet kako se postaviti.

Mnogima je zasmetalo što je suprug ponižava time što njen posao ne smatra ozbiljnim. Međutim, drugi su joj rekli da se žali na nebitnu stvar: "U braku ste gdje suprug dobro zarađuje, možete si priuštiti spremačice i vrtlare".

Majka djeteta na to je uzvratila pojasnivši da se ne radi o tome da joj je teško obavljati kućanske poslove, već da je mentalno opterećena zbog svega.

- Dio mene se pita trebam li odustati od posla i postati kućanica, ali to stvarno ograničava moje mogućnosti i nezavisnost - zaključila je.