navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Interpretator sevdalinki

Božo Vrećo rijetko objavljuje fotografije iz djetinjstva: "Kad sam bio mali dječak"

Božo Vrećo, poznati interpretator sevdalinke, odrastao je u Foči s majkom i dvije starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao pet godina.

Objavljeno: 29.05.2020. u 20:18
get url
text

Majka je slikarica i uvijek mu je, kaže, pružala podršku da se bavi umjetnošću, a upravo ona mu je usadila i ljubav prema sevdalinci.

U najranijem djetinjstvu otkrio je i muško-žensku dualnost svoje prirode, koja mu je danas umjetnički zaštitni znak - iako je zbog toga znao trpiti brojne uvrede i poniženja.

- Ništa nije lako u životu, znate? Ali moraš se tome prepustiti tako da ti to pričinjava zadovoljstvo. Da te to možda rasterećuje, možda i ogoli tako da nekom drugome pomogneš, da naprosto poletiš prema svom nekom boljem sutra. Tako je s mojim tekstovima. Nastaju upravo iz mojih emocija, svega onoga što sam pročitao, što sam opazio, iz nekih drugih sudbina koje se događaju i koje čujem pa nađem negdje neku poveznicu. Sve se to negdje u meni preoblikuje i stvori se takav tekst koji stimulira, koji motivira, daje dodatnu hrabrost, dovoljno stimulansa da kreneš u neke projekte, tjera da zakoračiš, da neke veze u kojima možda nema dovoljno ljubavi ostaviš iza sebe. Jer samo je tvoja ljubav bitna, ono što ti daš. Ne ono što ćeš primiti. Zato uvijek kažem: Volite vi, nije bitno hoćete li dobiti ljubav u toj mjeri – ispričao je Božo ranije za medije.

Iako zvijezda world music scene gotovo nikada ne objavljuje fotografije iz prošlosti, u jednoj od najnovijih objava na svom Instagram profilu upravo to je napravio - odlučio je fanovima pokazati jednu iz dječačkih dana.

Na njoj je Božo sa dječačkom frizurom i nije nimalo nalik umjetniku kakvog danas poznajemo.

"Kad sam bio mali dječak", kratko je pjevač opisao crno-bijelu fotografiju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kad sam bio mali dječak