navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Priznanje

Bosanka Najla Ćeman proglašena za najboljeg svjetskog Spa zaposlenika

Najla Ćeman, Bosanka koja živi i radi u SAD-u, osvojila je nagradu "Forbes Travel Guide’s Spa Employee of the Year Award" za 2021. godinu.  

Objavljeno: 21.02.2021. u 08:30
get url
text

Kao dio dodjele zvjezdica 2021. godine, Forbesov turistički vodič (FTG), jedini globalni sistem ocjenjivanja luksuznih hotela, restorana i banja, objavio je da je Najla Ćeman, koja radi u Spa hotela 'Four Seasons New York Downtown' osvojila je priznanje najboljeg svjetskog Spa zaposlenika svih luksuznih hotela za 2021. godinu. 

- Ove nagrade Zaposlenika godine slave uzorne članove osoblja koji se ističu u usluzi gostiju i saradnika - kazala je Feni dobitnica Najla Ćeman.

Rođena je 1972. godine u Velikoj Kladuši, a napustila je ratom razorenu BiH prije 27 godina. Sada sa svojom porodicom živi u Brooklynu, New York. Ističe kako se nije nadala nagradi jer je bilo puno kandidata iz svih dijelova svijeta. 

- Ova prestižna nagrada "Forbes Travel Guide 2021 Spa Employee of the Year" je nagrada za sav moj rad i trud. U ovakvom poslu uvijek morate biti korak ispred te se i dalje školujem i educiram - kazala je Ćeman.

U Spa u hotelu Four Seasons Downtown New York radi od kada se otvorio, 2016. godine. Radi kao vodeći terapist, za tretmane kože i manikir i pedikir. 

Ćeman koja ima 20 godina radnog iskustva, je u vrijeme pandemije, kada je bilo sve zatvoreno, odlučila da pohađa brojne kurseve vezane za svoju struku kako bi još bolje usavršila znanje. Ni pandemija nije je spriječila da pronalazi pozitivnost u teškim vremenima, jer, kako kaže, to je njen način života.

To je na kraju i dokazala, da bude izabrana kao najbolji radnik koji gostima pruža vrhunske zdravstvene usluge, kao i usluge ljepote i masaže. 

- Tokom najizazovnije godine za ugostiteljsku industriju, ovi su pojedinci ne samo ustrajali, već su imali značajan utjecaj na goste i njihove kolege. Svaki od ovih pobjednika personificira izdržljivost, domišljatost i gracioznost naše zajednice. Oni su svima nama inspiracija - kazao je izvršni direktor Forbes Travel Guide, Filip Boyen, u obrazloženju za nagrade koje su dodijeljene.