navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zajedno su od 2012.

Bivšu glumicu 17 godina stariji suprug izbacio iz stana: Ona traži razvod, ali joj sud ne dozvoljava

Strani mediji prenose da se bivša glumica, a sadašnja modna dizajnerica Mary-Kate Olsen razvodi od supruga Oliviera Sarkozyja. Ona je pokušala još u aprilu podnijeti zahtjev za razvod braka od francuskog bankara, ali je sud donio odluku da neće pokretati postupak zbog pandemije koronavirusa.

Objavljeno: 14.05.2020. u 12:05
get url
text

Sada je Mary-Kakte ponovo zatražila provođenje postupka, jer njih dvoje ne žive zajedno.

No, i ovog puta naišla je na zatvorena vrata - rečeno joj je da sudovi u New Yorku ne prihvataju prijave za razvod i da su otvoreni samo za hitne slučajeve.

Potom je glumica nastavila da insistira kazavši da je njen slučaj hitan, a i sam Sarkozy tražio je da se realizira njihov predbračni ugovor.

Podsjetimo, Forbes je 2007. godine svrstao Mary-Kate i njenu sestru blizankinju u najbogatije žene u svijetu zabave sa tada procijenjenim bogatstvom od 100 miliona dolara.

Inače, Olivier Sarkozy je 17 godina stariji od ove modne kreatorice i glumice, a polubrat je bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Situacija je trenutno veoma složena između sada već bivšeg para. Navodno je Sarkozy slavnu Olsen primorao da se iseli iz stana u New Yorku u kom su zajedno živjeli, raskinuvši zakup, a da je prethodno na to nije upozorio.

Njegovi advokati naložili su joj da izađe do 18. maja, a ona je tražila da se taj rok produži do 30. maja.

Mary-Kate je upravo zato insistirala na hitnom postupku jer je na taj način njena imovina zaštićena, jer zahtjev za razvod automatski štiti partnersku imovinu.

Par je bio zajedno od 2012, nemaju zajedničku djecu, ali Sarkozy iz prethodnog braka ima dvije kćerke.

Posljednji put viđeni su zajedno u novembru prošle godine u društvu Ashley Olsen i njenog dečka Louisa Eisnera.