Od vrhunskog fudbala i profesionalne karijere bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović oprostio se 2019. godine.

Posljednji profesionalni angažman igrač s razornom ljevicom imao je u dresu HSV-a, a nakon "penzionisanja" se u dva navrata kratko vraćao na terene. Branio je boje niželigaša Frankenthala, a potom i drugog tima Hoffenheima, u kojem je završio proteklu sezonu.

VEZANI TEKST - Prinova u porodici bivšeg fudbalskog reprezentativca BiH

Ipak, nije poznato da li će Salihović i sljedeće sezone "pomagati" drugom timu kluba iz Sinsheima, u kojem je profesionalno angažovan, a gdje je jedno vrijeme radio kao komentator za potrebe klupske TV.

Salihović je u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ostavio dubok trag, a bio je i dio tima koji je 2014. godine igrao na Svjetskom prvenstvu.

Ipak, da je i dalje izuzetno vezan za Zmajve potvrđuje najnovija objava na društvenim mrežama. Naime, Salihović je na svom Instragram profilu objavio fotografiju kćerkice Mile Rose, koja je rođena krajem 2019. godine, a koja nosi kačket na kojem piše "Zmajevi". Očito u Salihovićevom domu ne manja navijačkih rekvizira reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Osim kćerkice Mile Rose, Salihović sa suprugom Julijom ima i starijeg sina Liana.