Ukupno pet finalista takmičit će se na izboru za "Najpoželjnijeg Hercegovca neženju", koji će biti održan večeras u Villi Rustici u Čapljini, s početkom u 18 sati.

Organizator ovog događaja je Udruženje "Hercegovka godine" iz Mostara.

- Izbor je izazvao veliki interes, što potvrđuju glasovi koji svakodnevno pristižu od prvog dana natjecanja. Kako se, nažalost, još uvijek nalazimo u vremenu pandemije, odnosno ograničenjima svake vrste, zbog čega nismo u mogućnosti napraviti veću svečanost sa bogatim programom, iznašli smo način da svi oni željni zabavnog programa i pozitivnih tema mogu cijeli program svečanog proglašenja pratiti direktno putem Hercegovačkog portala - saopćili su organizatori.

Pet finalista, za koje su glasali i građani putem društvenih mreža, su: Nikola Leko iz Ljubuškog, Franjo Zlopaša iz Posušja, Alan Puce iz Mostara, David Ravlić iz Čitluka i Dragan Galić iz Širokog Brijega.

Uz prvu nagradu, koja se dodjeljuje po najvećem broju pristiglih glasova, bit će dodijeljena i nagrada stručnog žirija, kojeg čini pet dama, kao i nagrada medijskog partnera.

Stručni žiri, kako navodi Udruženje "Hercegovka godine" na svojoj Facebook stranici, čine Daniela Škegro, predsjednica ovog udruženja, Anita Prka Đurašić, vlasnica i direktorica škole stranih jezika Eurobiz centar u Zagrebu, Zorica Andrijašević Donna, kantautorica i voditeljica, Selma Kečalović Topčić, novinarka, te Marija Prusina, članica predsjedništva Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart i "Hercegovka godine 2021" u kategoriji iseljeništva.

- Ne sumnjamo da ćemo i u ovom tegobnom i neizvjesnom vremenu, i na ovaj način odaslati radosnu i ohrabrujuću poruku iz Hercegovine - navodi se u saopćenju.

Izvor: Faktor