navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bez skupih tretmana

Bijeli zubi uz pomoć nekoliko sastojaka iz kuhinje

Da biste imali bijele zube ne morate novac davati za tretmane u stomatološkim ordinacijama već kod kuće pokušajte sa nekoliko trikova.

Objavljeno: 09.02.2020. u 14:16
get url
text

Zube možete održavati bijelim i kod kuće, bez zakazivanja termina, trošenja vremena i puno novca uz pomoć magičnog sredstva sa višestrukom namjenom i par namirnica.

Magično sredstvo koje vaše zube može učiniti blistavo bijelim i sjajnim po mišljenju mnogih estetskih stomatologa je soda bikarbona.

Soda bikarbona i jabukovo sirće

S obzirom na to da je sirće kiselina, budite oprezni i nemojte pretjerivati sa ovom metodom izbjeljivanja zuba. Preporučena doza je jednom sedmično kako ne biste oštetili zubnu caklinu.

Na jednu kašikicu sode bikarbone stavite nekoliko kapi sirćeta. Obratite pažnju da se dobije smjesa gusta poput kaladonta za zube. Kada napravite smjesu, istrljajte zube četkicom za zube i svježe napravljenom smjesom.

Ako trenutno u kući nemate sodu bikarbonu, možete umočiti samo četkicu u jabučni ocat i istrljati zube. To će biti dovoljno da uklonite mrlje i svojim zubima date blistavu bjelinu.

Soda bikarbona i jagoda

Jagode su bogate kiselinom i što je najvažnije abrazivne su. To jagodu čini idealnom za izbjeljivanje zuba i skidanje mrlja sa zuba.

Potrebne su vam dvije jagode i kašikica sode bikarbone.

Izgnječite jagode vilicom tako da dobijete kašastu smjesu, zatim dodajte kašikicu sode bikarbone. Ostavite da odstoji par minuta, stavite smjesu na četkicu za zube i istrljajte zube.

Soda bikarbona i limun

Još jedan fantastičan način upotrebe soda bikarbone u funkciji izbijeljivača zuba je u kombinaciji sa sokom od limuna.

Jednu kašiku sode bikarbone pomiješajte s limunovim sokom. Primijetit ćete da se soda bikarbona u kombinaciji s limunovim sokom pretvara u pjenušavu smjesu. Četkicom za zube blago utrljajte smjesu. Razlika je odmah vidljiva nakon prve upotrebe. 

Bjelinu vaših zuba možete produžiti korištenjem slamke prilikom konzumacije kafe i obojenih pića. Na taj način tečnost zaobilazi zube i ulazi ravno u usnu šupljinu s minimalnim kontaktom sa zubima.