navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pjesma Evrovozije

BiH ni ove godine neće moći pratiti prijenos Eurosonga na BHT 1

Nećemo ni ove godine raditi prijenos s obzirom da ne učestvujemo. Troškovi prijenosa odnosno otkup prava za te tri noći su izuzetno skupi i teško možemo pokriti troškove - kazala je za Faktor Lejla A. Babović

Objavljeno: 07.05.2019. u 20:29
get url
text

Ostalo je još sedam dana do početka Eurosonga, koji će od 14. do 18. maja biti održan u Izraelu, a kako nam je rekla Lejla A. Babović, šefica delegacije BH Eurosonga, gledaoci u BiH ni ove godine neće moći uživati u takmičenju za Pjesmu Evrovizije.

- Nećemo ni ove godine raditi prijenos s obzirom da ne učestvujemo. Troškovi prijenosa odnosno otkup prava za te tri noći su izuzetno skupi i teško možemo pokriti troškove. Posljednično sankcijama koje imamo od EBU nećemo raditi prijenos. Mi se ne možemo kod EBU-a dodatno zaduživati sve dok smo pod sankcijama. Takva nam je sitaucija. Ja bih volila da mogu reći da odlično sakupljamo pretplatu i da je građani redovno plaću i da se mogu finansirati mnoge stvari na BHRT-u. Nažalost i sami znate da nije tako – kazala je za Faktor Lejla A. Babović.

Ona see osvrnula kakva je situacija oko učešća naše zemlje na ovom muzičko takmičenje.

- Teško je o tome govoriti dok je ovako stanje na BHRT-u – kaže šefica delegacije BH Eurosonga.

Podsjetimo, veliko interesiranje javnosti izazvala je vijest da će Madonna nastupiti u revijalnom dijelu finalne večeri Eurosonga, a kraljica popa za taj nastup dobit će vrtoglava tri miliona dolara.