Probudili ste se ujutro i ništa vam se ne radi ili pokušavate raditi, a samo što ne zaspite? Priznat ćete da su takve situacije dosta česte.

Morate u sebi pronaći snagu i uključiti se u životne tokove, a sljedeća vježba, nazvana "držanje mjeseca," pomoći će vam u tome. Najbolje ju je izvoditi vani, na svježem zraku. 

Vježba se izvodi na sljedeći način:

Stanite pravo i ispravite leđa, a zatim se polako nagnite naprijed opuštajući leđne mišiće. Također, opustite ruke i spustite ih tako da vam prsti budu nešto ispod koljena.

Ruke i noge trebaju biti pravi. Pokušajte dodirnuti bradu grudima kako biste zaokružili leđa. Zadržite dah. Sve to radite mirno.

Zatim se polako uspravite, držeći ruke ispružene pred sobom. Ne prekidajte pokret, sve dok vam ruke ne budu iznad glave. Pokret treba pratiti neprekidan udah kroz nos.

Zamislite da u rukama držite veliku loptu. A onda se malo istegnite leđima naprijed. Ostanite u tom položaju i zadržite dah.

Ispravite se i spustite ruke sa strane, izdišući na usta.

Prijatan, drhtav osjećaj prostrujit će vam kroz tijelo.

Zamislite da protok unutrašnje energije odnosi sve suvišno iz vašeg organizma: negativne emocije, bolesti, toksine i ostalo. Sva nečistoća vas napušta i odlazi u zemlju kroz stopala.

Istovremeno ispunjavate svaku ćeliju tijela vitalnom energijom, postajete zdravi i mladi.

Ne pomijerajte se nekoliko sekundi kako biste uživali u prijatnom osjećaju ispunjavanja energijom.

Ovu vježbu ponovite 10 do 20 puta.

Izvor: Faktor