navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dosljedne klasici

Besprijekorna frizura bez puno truda san je svake žene: Kako to postižu Francuskinje?

Nove frizure dolaze i odlaze prije nego što uopće odlučimo da ih nosimo.

Objavljeno: 26.09.2022. u 09:09
get url
text

Zavjesa šiške, konjski repovi, sirena talasi, a od nedavno i zalizana punđa - samo su neke od popularnih frizura koje nam se svakodnevno plasiraju iz Holywooda.

I dok slavne ličnosti eksperimentiraju i transformišu svoj izgled svaki dan, Francuskinje odolijevaju svim trendovima i ostaju dosljedne klasičnom i puno jednostavnijem pristupu.

Čuvena frizura Francuskinja izgleda kao da se one bude sa kosom koja izgleda besprijekorno, a bez napora. Ne previše neuredna, ali ni previše stilizirana, njihova kosa uvijek izgleda dobro, i kao takva predmet je želje stylish žena širom svijeta.

Na svu sreću, ovu frizuru možete postignuti vrlo lako.

U nastavku pročitajte četiri ključna koraka:

Pustite kosu da se osuši prirodno

Umjesto skupih stajlera, Francuskinje radije biraju da stilizuju kosu bez upotrebe ekstremne toplote. Zato, zaboravite na fen i druge alate, nego pustite kosu da se osuši prirodno, na zraku.

Rezultat je zdrava kosa koja ne izgleda ni besprijekorno ravno niti besprijekorno uvijeno, dajući kosi "neurednu" chic vibraciju.

Tekstura je ključ

Još jedan jednostavan način da dobijete kosu poput Francuskinja jeste da se fokusirate na teksturu. Umjesto da pazite na to da svaka dlaka bude na svom mjestu i da izgleda dobro, pustite da kosa bude neobuzdana. Naprskajte sprej za talase ili sprej za teksturu, zgužvajte pramenove prstima, razbarušite ih i pustite da padaju slobodno. To je ono što će vašoj kosi dati efortless look. Odaberite sprej na bazi morske soli.

Prihvatite svoju prirodnu kosu

Umjesto da pokušavate "popraviti" svaku kovrdžu, izbočinu ili nesavršenost na kosi, naučite voljeti svoju kosu onakvu kakva jeste. Najpoznatija francuska influenserka Camille Charrière upravo je to napomenula u razgovoru sa londonskim frizerom Georgeom Northwoodom.

Prema njenim riječima, treba samo održavati i njegovati oblik koji već imate, a ne se truditi da ga promijenite.

Koristite kvalitetne proizvode

Još jedan vrlo važan dio postizanja nonšalantne frizure jeste da je njegujete tako da uvijek bude zdrava. Jer ako vam je kosa oštećena i lomljiva, bez obzira na to kako je stilizirate ili nosite, neće izgledati dobro. Dakle, iako izgleda da se francuske djevojke ne trude puno, zapravo je suprotno. One investiraju u adekvatnu rutinu, prilagođenu tipu njihove kose, pažljivo birajući kvalitetne šampone, balzame i maske koji čine da kosa bude sjajna, mekana i očuvana. Ne preskačite nijedan korak u njezi i posvetite kosi i pažnju i vrijeme, bez izgovora.