navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Remek djelo

Bazični komad nosiv uz sve stilove: Kako pronaći savršenu kožnu jaknu?

Od trenutka kad je Rick Owens od kožne jakne učinio pravo malo remek djelo, ova jakna postala je komad kojeg mnoge dame ponosno drže kao dio svoje garderobe. I to s razlogom.

Objavljeno: 21.02.2023. u 11:08
get url
text

Modna abeceda stila svrstala ju je u bazične komade koji su nosivi uz razne stilove, u raznim prilikama i to godinama. Komad čija modna moć ne blijedi zato je na samom vrhu pametnih modnih investicija.

Kako ipak pronaći savršenu kožnu jaknu?

Kožna jakna ne smije biti pre(uska) ni (pre)kratka

Iako volimo nositi uske jakne koje nam naglašavaju liniju, prilikom kupovine kožne jakne morate imati na umu da ćete ispod nje nositi još jedan komad i da ćete ju sigurno nekada željeti i zakopčati. A kad je zakopčate ne želite izgledati poput vreće. Zato prilikom kupovine, ovisno o kroju jakne, pazite da vam odgovara i kad je zakopčate, posebno na području grudi, ramena, rukama te na leđima. Ne želite ni da vam vaša kožna jakna pokriva tek polovinu leđa.

Birajte crno

Crna kožna jakna je klasik u vašem ormaru. Slobodno kupite i model u boji vina ili smeđu, ali tek nakon što na vješalicu stavite svoju savršenu crnu jaknu. Pazite da jakna ima i lijepo ušivenu postavu te na revere.

Zaobiđite trendove

Sve što vrijedi i za boju, isto vrijedi i za trendy dodatke na vašoj jakni. Ovratnici od krzna, zakovice, ukrasi... volimo ih sve, ali ne i na savršenoj kožnoj jakni. U ovom slučaju, ako želite zreli izgled budite vjerni klasici. Trendovski prizvuk jakni možete uvijek dati naknadnim dodavanjem ovratnika, koji ovisno o prilici, možete skidati i stavljati.

Pametno birajte materijal

Postoje razne vrste kože – sky koža, tanja, deblja, mat, brušena... Prilikom kupovine vaše kožne jakne, pazite da odaberete i pravilnu teksturu. Teksturu koja će se slagati s vašim dnevnim kombinacijama, koja će odoljeti čestom spremanju u kofere i koja se neće gužvati, izbijeliti, pucati i lako grebati. Zbog toga je prava koža najbolja opcija. To je naravno i skuplja verzija, no takva investicija se ipak isplati, sa obzirom na nosivost ovog komada iz sezone u sezonu.