navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Odluka u Londonu

Bajrović: Siguran sam da će film "Quo Vadis, Aida?" osvojiti barem jednu BAFTA nagradu

Odlični film "Quo Vadis, Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić nakon što je osvojio brojne nagrade na festivalima širom svijeta, sutra bi opet mogao obradovati brojne Bosance i Hercegovce. 

Objavljeno: 10.04.2021. u 22:00
get url
text

Naime, on je nominovan za dvije BAFTA nagrade (Najbolji strani film i Najbolji reditelj/ica), a proglašenje pobjednika bit će sutra. 

Glavne uloge u filmu tumače Izudin Bajrović, Jasna Đuričić, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović... Svi se sutra nadamo lijepim vijestima iz Londona, a o svojim očekivanjima za Faktor je govorio Izudin Bajrović, koji igra jednu od glavnih uloga.  

- Siguran sam da će film osvojiti barem jednu od dvije nagrade. Iskreno, ja bih volio da Jasmila dobije nagradu za najbolju režiju. Ona je reditelj i scenarista i ima najveće zasluge što se film desio.  To bi bilo pravedno, a fantastično bi  bilo da osvojimo dvije nagrade – kaže za Faktor Izudin Bajrović. 

Naš poznati glumac i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo ističe da su kultura i sport najbolji ambasadori naše zemlje širom svijeta. 

- Svi tu uvijek imaju velika očekivanja. Nažalost, to su stvari koje su najviše potisnute u vrijeme koronavirusa. Upravo sa tih strana i u ova teška vremena stižu lijepe vijesti. Bilo je sportskih uspjeha, timskih i pojedinačnih.

I ovo što se dešava sa "Quo Vadis, Aida?" pruža nam nadu u bolje sutra. Mislim da je vrijeme i za drugog Oskara. Nadam se da jeste i to sa pravom vjerujemo da bi se moglo desiti. Ako se ne desi, nije smak svijeta.

Bilo bi zaista nestvarno da jedna zemlja koja praktično nema kinematografiju i koja u regionu najmanje ulaže u film ima takve uspjehe. To bi graničilo sa čudesnim – zaključuje Bajrović.