Ljubitelji filma su i ove godine mogli biti dio Sarajevo Film Festivala fotografišući festivalske trenutke te tako učestvovati u nagradnoj igri "Naj fotka". Ove godine nagradu je osvojila Ajla Gežo, a UniCredit Bank, glavni sponzor 27. Sarajevo Film Festivala, ju je nagradio Fuji Instax Square SQ1 fotoaparatom.

Fotografija na kojoj je Ajlin sin Adi, na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta, nastala je kao uspomena na Adijev drugi po redu Sarajevo Film Festival.

- Posjećujem festival više od 20 godina i sjećam se svojih prvih projekcija u otvorenom kinu Metalac i Narodnom pozorištu. Bilo je lijepo vratiti se u kino ove godine i pogledati projekciju sa prijateljima, te uživati u mnogobrojnim dešavanjima u gradu koja prate sam festival. Za mene je to jedan od najljepših doživljaja u Sarajevu. Nadam se da će festival živjeti još dugi niz godina, uz podršku kompanija i ljudi koji prepoznaju njegov značaj za naš grad i da ću Adiju prenijeti ljubav prema filmu i tradiciju posjećivanja festivala - izjavila je dobitnica nagrade Ajla Gežo.