navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Koncert u Španiji

Armin Muzaferija oduševio na renomiranom festivalu kulture u Valensiji

Bila je izuzetna čast svirati u zemlji u kojoj je muzika jako cijenjena, a još veća čast je predstaviti našu kulturu ljudima Mediterana - kaže Armin Muzaferija

Objavljeno: 11.10.2019. u 20:03
get url
text
Armin Muzaferija na koncertu u Španiji

Armin Muzaferija u okviru evropske turneje, koju su obilježili vrhunski zapaženi nastupi u Antwerpenu i Luxembourgu, je oduševio Španjolce.

Na najbolji, muzički način prožet elementima kulture našeg naroda, naš pjevač je sinoć u prepunoj veličanstvenoj dvorani Teatre El Musical u Valensiji bio istinski ambasador naše zemlje.

Muzaferija je u pratnji tesavvufskog ansambla Mesudija imao čast da otvori renomirani festival kulture "Mostra Viva del Mediterrani", koji se već dugi niz godina održava u Valensiji, a okuplja istaknute španjolske i internacionalne umjetnike iz različitih oblasti- od muzike, plesa, književnosti, vizuelne umjetnosti...

Da dobar glas daleko putuje, Armin je pokazao u Španjolskoj, gdje je opčinio brojnu publiku, i učinio da se ona zaljubi u melos Balkana i Bosne i Hercegovine. Prepunom salom u centru Valensije, u hramu kulture ovog grada u kojem nastupaju svjetski umjetnici, odjekivale su melodije naše tradicionalne muzike zahvaljujući našem umjetniku, čiji muzički identitet odavno izlazi iz okvira naše zemlje, a sve više je prepoznat i poštovan širom Evrope.

- Bila je izuzetna čast svirati u zemlji u kojoj je muzika jako cijenjena, a još veća čast je predstaviti našu kulturu ljudima Mediterana - kaže Armin Muzaferija.