Udruženje Ulične svjetiljke iz Rijeke na Facebooku je objavila fotografije sa zajedničkog ručka beskućnika koje je okupio nepoznati čovjek Marijan. 

Ručak za riječke beskućnike bio je obilan i luksuzan, ali se njihov dobročinitelj nije pojavio i nije htio otkriti svoje prezime.

Bio je to pravi porodični ručak na kojem niko nije u krvom srodstvu.

- Zove se Marijan, prezime mu ne znamo, čak ne znamo da li mu se ime piše Marijan ili je bez "i" ili bez "j". Taj čovjek, ljudina, nazvao je naše uredništvo sa idejom da želi počastiti ručkom sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci. Jako skromno i jednostavno je objasnio da čita časopis i da se "našao" u nekim pričama i da nam svaka čast, tim ljudima i nama koji se njima bavimo. Dogovorili smo vrijeme, naš ljudina je odabrao mjesto i tako smo se danas okupili kao porodica.

Kako izgleda Marijan? Pojma nemamo jer nije došao. Razbolio se pa nam se nije pridružio, no ručak nije želio otkazati. Kaže on: "Nisam bitan ja, bitni su oni." Poslao je sina svog prijatelja s novcem da podmiri račun.

Realno, skoro nismo ni znali šta jedemo, ni kako se neka vrsta jela pravilno jede. On je želio za nas najbolje od najboljeg. I dobili smo najbolje, jer nema bolje kad ti neko potpuno nepoznat pokaže da dobrota nikad ne može usahnuti, bez obzira kakva vremena bila - piše u Facebook objavi.

Izvor: Coolstyle