navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Globalna kampanja

Amra Džeko poručila: Ostajem kući zbog svih svojih Bosanaca i Hercegovaca

Sada već globalna kampanja #ostajemkući, koja stanovništvo upozorava da ne napušta kuće, izbjegava socijalne kontakte i ne putuje kako bi zaštitili zdravlje cijele nacije, nešto je što ćete ovih dana stalno čuti i vidjeti putem medija i društvenih mreža.  

Objavljeno: 20.03.2020. u 19:32
get url
text

Kampanju su podržale brojne poznate ličnosti, umjetnici, pjevači, osobe iz svijeta sporta i zabave. Putem društvenih mreža oni apeliraju na ljude da ostanu kući, a posljednja u nizu koja je prigodnim videom na Facebooku upozorila na važnost izolacije je manekenka Amra Silajdžić Džeko.

- Ja sam, kao i većina ljudi širom svijeta, u svojoj kući. U Italiji je već deseti dan kako smo u samoizolaciji i to je trenutno jedino što možemo i moramo napraviti da bismo zaštitili sebe i ljude oko nas, i na taj način spriječili širenje virusa.

Molim vas da ovo shvatite vrlo ozbiljno, da slušate sve ono što vam govore nadležni organi i na taj način doprinesete borbi protiv koronavirusa. Ja ostajem kući zbog svih svojih Bosanaca i Hercegovaca, zbog svoje porodice i prijatelja u Sarajevu, zbog svojih komšija i prijatelja u Rimu, zbog svih onih koji i dalje moraju da idu na posao.

Ja ostajem kući zbog svih doktora i medicinskog osoblja koji su na prvim linijama i svakodnevno rizikuju svoje živote i živote svojih najmilijih da bi pomogli drugima. Oni su tamo zbog nas, a mi ostanimo kući zbog njih- istakla je Silajdžić Džeko u video poruci.