Amerikanka Marguerite Richards napravila je video o ocu Lloydu Devereuxu Richardsu i njegovom kriminalističkom triler romanu "Stone Maidens", koji je objavila na društvenoj mreži TikTok. Za kratko vrijeme, upravo taj video, promijenio mu je život.  

Kriminalistički triler Lloyda Devereuxa Richardsa, koji je objavljen u novembru 2012, nije donosio gotovo ništa zarade. Bio je na 1452. mjestu ljestvice misterija, trilera i napetih romana na Amazonu, piše The Washington Post.

Marguerite je snimila oca kako sjedi u svom uredu u potkrovlju te je napisala: "Voljela bih da nešto proda". Video je postao viralan. U sedam dana pregledan je 43,7 miliona puta.

Nakon što je završio nacrt u jesen 2009, rekao je Lloyd, odbilo ga je oko 80 književnih agenata. Do jeseni 2010. niko nije htio objaviti knjigu. No u jesen 2011. jedna je izdavačka kuća pristala objaviti knjigu. Međutim, nakon objavljivanja 2012. godine, knjiga nije ispunila očekivanja. U dvije godine prodana je u nekoliko desetaka primjeraka, a nakon toga je prodaja stala.

- To je baš sjajna knjiga i znala sam koliko mu je bila važna. Nikad nije rekao: Ah, nikoga nije briga. Samo je uvijek bio pozitivan. Mislio sam da je to možda samo zato što niko ne zna za knjigu - rekla je Marguerite. 

Njen otac knjigu je pisao 14 godina.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon

Izvor: The Washington Post