navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Odlični muzičar

Almir Hukelić: Prije sam bio golubar više nego gitarista

Almir Hukelić Aka, vrhunski muzičar i jedan od najboljih gitarista u BiH, posljednjih sedmica angažiran je na nekoliko različitih muzičkih projekata.

Objavljeno: 10.09.2020. u 20:21
get url
text

- Snimam dvije pjesme na sazu sa Amnom Aganović, pobjednicom Ilidžanskog festivala 2016. godine, koja mnogo voli sevdah. Odlično se slažemo na sceni i već smo nastupali u Beogradu i Zagrebu. Također radim i na albumu sa instrumentalnom filmskom muzikom. Na tu ideju sam došao nakon zajedničkih nastupa sa Anom Rucner. Na tom projektu velika podrška mi je drug i kolega Nihad Krečo. Nedavno sam i sa Nazifom Gljivom završio pjesmu "Zlatni tron". Gljiva je tu pjesmu snimao i pjevao sa velikim užitkom, a ja sam svirao buzuki i gitare – kaže Almir Hukelić.

Golubovi poznatog muzičara

Velika ljubav popularnog Ake su golubovi, koje odgaja već godinama.

- Prije sam bio golubar više nego gitarist. Kada sam bio dječak, rahmetli otac mi je dao novac da kupim prve golubove. Otišao sam na pijacu na Baščaršiji i tri goluba koja sam kupio sam odnio na ravnicu nedaleko od kuće. Pustio sam ih da lete i, naravno, oni se nisu vratili nego su otišli prijašnjem gazdi. Mislio sam da će oni doletiti našoj kući. Nisu mi objasnili da se golubovi moraju navići na moj golubarnik da bi se vratili kući. Trenutno imam oko 50 parova pismonoša i pet pari bijelih lepezanera. Sa njima provodim slobodno vrijeme i naravno sa svojim vjernim psom. Ranije sam imao dosta životinja, ali kako čovjek ulazi u godine, nema snage da se brine o njima. Svaka životinja hoće ljubav i pažnju i samo ih mučimo ako im to ne možemo pružiti – iskren je Hukelić.

Aka i Nihad Krečo