Odlični turski DJ i producent Mahmut Orhan, širom svijeta poznat po hitovima "Feel", "Fly Above", "6 Days"..., imao je spektakularan nastup ispod Plivskog vodopada u Jajcu u sklopu Festivala "Desant na Jajce 2021."

Uprkos nešto hladnijem vremenu, plato ispod Plivskog vodpada bio je ispunjen posjetiteljima koji su uživali u ovom raskošnom audio-vizuelnom showu.

Fantastičnoj atmosferi svojim nastupima doprinijeli su i bh. izvođači: Nebs Jack, Drop Department i Coem. U sklopu "Desanta na Jajce 2021." večaras od 21 sat nastupa "Divanhana".

Iako je prvobitno bilo predviđeno da se i ovaj koncert održi ispod Plivskog vodopada, nastup "Divanhane" će zbog najavljene kiše biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu. Pored muzičkih događaja, u sklopu manifestacije održavaju se i projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

Također, upriličena je i izložba umjetničkog studija "Articoolisan", koju posjetitelji mogu u narednih mjesec dana pogledati u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce.

"Desant na Jajce" je prošle godine pokrenula Inicijativa "Odmori u BiH" u saradnji sa JU Agencija "Jajce", a ovogodišnji dešava se uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-bosanskog kantona, Federalnog ministarstva kulture i sporta i i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.