U velikom intervjuu koji je potresao dio hrvatske javnosti pjevačica Severina Vučković optužila je Milana Popovića da ju je psihički zlostavljao te nabrojala suce, ljekare, radnike CZSS-a i moćnike koji su, navodi, s Popovićem u Zagrebu sistemski radili na tome da joj se trajno oduzme dijete.

Jedan od tih moćnika je, kaže, i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

- Tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grijehe i pomoli za spas svoje duše. Trebat će mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dijete kršteno u katoličkoj crkvi, ponovno krsti u pravoslavnoj, bez saglasnosti majke. Toga nema nigdje - rekla je za H-alter.org Severina.

Proteklih nekoliko dana u javnost su procurile priče da je Severina patrijarhu slala prijeteće poruke te da ju je on zbog toga prijavio DORH-u. Uskoro je prijava DORH-u demantirana, a mediji su objavili vijest da je upravo Aleksandrovo krštenje u pravoslavnoj crkvi razlog njihovog sukoba.

Izvor: Index.hr/Coolstyle