navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nije ponudio pomoć

Suprugu slavnog holandskog fudbalera koji umire razočarao Cristiano Ronaldo

Ricksen boluje od amiotrofične lateralne skleroze, koja ga je u potpunosti paralisala i dovela na ivicu smrti

Objavljeno: 27.06.2019. u 20:54
get url
text

Fernando Ricksen (42), legenda Glasgow Rangersa i bivši holandski fudbaler je na samrti, a njegova supruga Veronika izjavila je da im Cristiano Ronaldo nije ponudio pomoć.

Ricksen boluje od amiotrofične lateralne skleroze, koja ga je u potpunosti paralisala i dovela na ivicu smrti.

Veronika se u jednom intervjuu vratila malo unazad u vrijeme dok je Ronaldo igrao za Real Madrid. Otkrila je da njihova kćerka Bella obožava Ronalda, pa joj je otac obećao da će ih upoznati.

Do susreta je došlo poslije jednog meča Lige prvaka.

- Bella je bila oduševljena. Ronaldo joj je poklonio znojav dres koji je skinuo sa sebe i otišao. Nije nam ponudio pomoć - rekla je razočarana Veronika, naglasivši kako nije tražila pomoć, već je mislila da će se fudbaler ponuditi sam.

Ronaldo je Fernandu poklonio svoj dres  

Ona kaže da je pokušala da se sastane i sa Maradonom, koji se nije pojavio, već je pozvao Fernanda da dođe kod njega.

Nekadašnji reprezentativac Holandije broji posljednje dane života, a za sutra je organizovao "oproštajnu večeru", za koju se plaća ulaznica 70 funti.

Legendi Rangersa prije šest godina dijagnosticirali su amiotrofičnu lateralna sklerozu, bolest od kojeg je umro Stephen Hawking.

- Ne smijem kćerki ispričati što se događa, jer ne znam kako bi to prihvatila. Ona razumije da tata ne može govoriti ni hodati, ali mislim da nije svjesna da umire - rekla je Veronika koja mu pomaže u ovoj velikoj životnoj borbi.

Fernando, koji danas ima 42 godine, pokušavao je živjeti normalno koliko je to moguće. Neko vrijeme je bio kod kuće te ga je njegovala supruga Veronika uz pomoć medicinske službe, a danas se nalazi u škotskoj bolnici St. Andrew. Od čovjeka koji je trenirao dva i više puta na dan te bio u naponu snage došao je do stanja u kojem ima samo 40 kilograma.