Bon Jovi je osnovao neprofitnu organizaciju "Soul Kitchen" u okviru koje egzistiraju dva restorana u kojima ne postoje cjenovnici, a plaćanje računa je neobavezno. Oni koji su u mogućnosti mogu da ostave 20 dolara, dok oni koji nemaju novca mogu da jedu besplatno, a kasnije mogu da volontiraju u kuhinji.
Do sada, 51 posto obroka je plaćeno donacijama, a preostalih 49 odsto je pokriveno dobrovoljnim radom.
Moto restorana je "Svi su dobrodošli za naš stol!"
- Naša misija je oduvijek bila da utječemo na pozitivne promjene i da se bavimo pitanjima gladi i beskućništva. Na našem meniju nema cijena. Dakle, ako ste u mogućnosti vi ćete učestvovati u našem radu: možete da brišete stolove, perete suđe ili radite u našim baštama - rekao je Bon Jovi.
Na meniju su uvijek tri glavna jela, inspirisana američkom kuhinjom, a meni se mijenja svakih 10 dana. Prvo jelo se sastoji od supe ili salate. Glavno jelo se pravi sa bijelim ili crvenim mesom ili ribom, ali dostupne su i vegetarijanske opcije. Na kraju tu je desert, koji se razlikuje od sezone.