navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Humanost

Bon Jovi otvorio restorane u kojima se mogu dobiti i besplatni obroci

Muzička zvijezda Jon Bon Jovi otvorio je dva restorana u kojima ljudi koji su gladni, a nemaju novac, mogu da dobiju besplatan obrok

Objavljeno: 28.08.2019. u 17:25
get url
text
Bon Jovi
Bon Jovi

Bon Jovi je osnovao neprofitnu organizaciju "Soul Kitchen" u okviru koje egzistiraju dva restorana u kojima ne postoje cjenovnici, a plaćanje računa je neobavezno. Oni koji su u mogućnosti mogu da ostave 20 dolara, dok oni koji nemaju novca mogu da jedu besplatno, a kasnije mogu da volontiraju u kuhinji.

Do sada, 51 posto obroka je plaćeno donacijama, a preostalih 49 odsto je pokriveno dobrovoljnim radom.

Moto restorana je "Svi su dobrodošli za naš stol!"

- Naša misija je oduvijek bila da utječemo na pozitivne promjene i da se bavimo pitanjima gladi i beskućništva. Na našem meniju nema cijena. Dakle, ako ste u mogućnosti vi ćete učestvovati u našem radu: možete da brišete stolove, perete suđe ili radite u našim baštama - rekao je Bon Jovi.

Na meniju su uvijek tri glavna jela, inspirisana američkom kuhinjom, a meni se mijenja svakih 10 dana. Prvo jelo se sastoji od supe ili salate. Glavno jelo se pravi sa bijelim ili crvenim mesom ili ribom, ali dostupne su i vegetarijanske opcije. Na kraju tu je desert, koji se razlikuje od sezone.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@jonbonjovi thank you for helping out! #volunteering #fearlessleader

A post shared by Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) on