navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pametni i ambiciozni

Rijetko su kad u javnosti: Gdje su i šta rade djeca Dine Merlina

Naša muzička zvijezda sa suprugom Amelom u braku je 30 godina, a kruna njihove ljubavi su kćerka Naida i sin Hamza  

Objavljeno: 04.01.2020. u 16:10
get url
text

Dino Merlin je jedna od najvećih muzičkih zvijezda u regionu, ali svoj porodični život vješto čuva od javnosti. Sa suprugom Amelom u braku je već 39 godina, a upoznali su se kada je njemu bilo 17, a njoj 16 godina.

- Vidio sam je u džamiji, prišao joj i sigurno joj rekao nešto neodoljivo kada je sa mnom još i danas – izjavio je jedne prilike Dino, kada su ga novinari pitali kako se upoznao sa suprugom.

Amela je išla u gimnaziju, a Dino u bravarsku školu pa su njeni roditelji bili protiv njihove veze. Htjeli su da Amela "nađe nekoga ko je na njenom nivou".

No, sudbina je htjela nešto drugo.

Dino Merlin i Amela upoznali su se kada je njemu bilo 17, a njoj 16 godina

- Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario nam sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kada smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevnice. Čekala me je velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve, pa me danas njeni roditelji vole i više nego što zaslužujem – ispričao je ranije pjevač.

Kruna njihove ljubavi su kćerka Naida, koja ima 34 godine, i 27-godišnji sin Hamza. Njih dvoje izrasli su u ambiciozne i pametne mlade ljude, koji sami grade svoje karijere.

Nisu dio estradnog svijeta, tome i ne teže, pa se njihove fotografije sa javnih događanja rijetko kad mogu pronaći.

Naida je okrenuta informatičkim naukama i internacionalnoj karijeri, a može se pohvaliti i završenim postdiplomskim studijama na Oxfordu.

Dino rijetko kada govori o svojoj djeci i njihovim uspjesima za medije, ali jednom prilikom istakao je da Naidu ne zanimaju materijalne stvari, te da je vrijedna djevojka.

Naida je danas uspješna mlada žena koja vodi sopstveni biznis

- Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u djetinstvu je doživjela sve, od neimaštine do metaforički rečeno šampanjca i kavijara. Na skroman život se navikla, pa je njen odgovor na moje pitanje, šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka, uvijek bio: "Tata, hvala, imam sve, samo se što prije kući vrati" – otkrio je Dino Merlin.

Naida je danas uspješna mlada žena koja vodi sopstveni biznis. Naima, ona je stručnjakinja za enegleski jezik i IT sisteme. Bila je stipendistica prestižnog Univerziteta Oxford, gdje je i magistrirala.

Hamza sa suprugom Dženetom trenutno je u Londonu gdje se profesionalno usavršava na  Univerzitetu Westminster

Hamza se školovao u Berlinu, studirao je menadžment i političke nauke u Istanbulu, a trenutno je u Londonu, gdje se dalje profesionalno usavršava na Univerzitetu Westminster.
U septembru 2018. godine Hamza se oženio, a njegova izabranica je Dženeta Tabaković Dervišhalidović.