navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kraljevska porodica

Konačno objavljen: Rodni list malenog Archieja otkriva detalje koje javnost nije znala

U rodnom listu, kojeg je maleni Archie Harrison Mountbatten-Windsor dobio 11 dana nakon rođenja, navedeni su i podaci njegovih roditelja kao i njihova zanimanja

Objavljeno: 18.05.2019. u 09:02
get url
text

Rodni list prvog djeteta Meghan Markle i princa Harryja, koji je rođen 6. maja, otkrio je nekoliko novih, javnosti nepoznatih, detalja.

U rodnom listu, kojeg je maleni Archie Harrison Mountbatten-Windsor dobio 11 dana nakon rođenja, navedeni su i podaci njegovih roditelja kao i njihova zanimanja, objavio je "Daily Mail".

U rubrici zanimanje oca piše da je Harry princ Ujedinjenog Kraljevstva. U rubrici majka stoji da je ona Rachel Meghan Njeno Visočanstvo vojvotkinja od Sussexa i da je po zanimanju princeza Ujedinjenog Kraljevstva.

"Daily Mail" je podsjetio kako je Meghan htjela roditi kod kuće, ali budući da je prekoračila termin za sedam dana, morala je otići u bolnicu.

Archie Harrison rodio se 6. maja ove godine, a roditelji su ga javnosti predstavili dva dana kasnije. Naknadno je objavljeno ime i prezime dječaka te informacija da beba nema kraljevsku titulu.

Zanimljivo je da Archie nema isto prezime kao otac. Naime, zbog želje njegovih roditelja da život provede u privatnosti i bez velikog kraljevskog pritiska, dobio je puno ime i prezime.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa cijelo su vrijeme bili vrlo tajnoviti oko trudnoće i rođenja sina koji je sedmi u redu za britansku krunu, pa su pred fotografe s njim stali tek dva dana nakon što se Archie rodio.