navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno je znati

Žena u videu pokazala trik koji će vam pomoći da smanjite bacanje hrane

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da po povratku iz prodavnice kući, ostavljajući namirnice koje ste kupili svaku na svoje mjesto, shvatite da već imate jaja, mlijeko..., a onda se dogodi to da ih ne stignete potrošiti u roku trajanja?!

Objavljeno: 20.05.2022. u 08:34
get url
text

U tom slučaju, kako tvrde stručnjaci, bacate i novac i hranu.

Ako niste najbolji u organizaciji, onda bi sljedeći viralni trik za kupovinu namirnica na TikToku mogao biti odlično rješenje.

 

@annielaurel Ps if anyone knows how get rid of the pink effect hmu #diy #mini #fyp #lesswaste ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Naime, TikTok korisnica Annie Laurel objavila je ovaj zabavni trik, odnosno, hack koji će vam uštedjeti novac i smanjiti bacanje hrane pomažući vam da pratite hranu u frižideru.

- Napravila sam ove male magnete da mi pomognu pratiti koju hranu imam - napisala je Laurel na videu.

Snimka je krupni plan njenog frižidera, gdje je postavila male magnete za hranu, uključujući BBQ umak, napitke, pecivo, humus, kiselo vrhnje, kisele krastavce, jogurt i jagode.

Osim što su slatki, prikazuju situaciju u frižideru, tako da tačno znate šta se u njemu nalazi.

A kad ponestane te namirnice, samo sklonite magnet.

- Kad mi nečega ponestane, pomaknem to u ugao i onda znam da to moram uzeti sljedeći put kad idem u kupovinu - napisala je Laurel.

Ako niste osoba od popisa, možete jednostavno snimiti ugao svog frižidera dok odlazite u kupovinu.

I, naravno, za osobe koje vole same izrađivati stvari, postoj i video kako kreirati magnetiće, a možete ih i naručiti, a najveća preporuka je da ih potražite na platformi Etsy.

No ako ih sami pravite, svakako u tu aktivnost uključite i najmlađe.

 

@annielaurel I’m so happy for all the positive feedback on these, I hope this helps! Sorry in advance for my bad cutting skills #fyp #diy #diyproject ♬ As It Was - Harry Styles

Ako ste ipak osoba od popisa, stavite ga na frižider.

Možete staviti i malu ploču za pisanje markerom i popisati stvari koje ste stavili u frižider te ih prekrižiti ili obrisati kada ih unutra više nema.

To će vam olakšati kontrolu namirnica i kreiranje recepata.