navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno

Instruktorica masaže pokazala trikove uz pomoć kojih će vaša beba brže zaspati

Instruktorica masaže Elina Furman na TikToku je podijelila trik koji će bebu uspavati u dva jednostavna koraka. Kako tvrdi, ovaj trik djeluje svaki put, a demonstrirala ga je na lutki.

Objavljeno: 12.01.2022. u 10:00
get url
text

- Prvo kažiprstom nježno prelazite od čela do nosa, a onda nježno trljajte obrve od unutra prema vani - napisala je.

Elina na svojoj stranici ima niz videozapisa u kojima pokazuje kako masažom možete pomoći bebi koja se bori s grčevima ili zatvorom. Nedavno je objavila još jednu tehniku masaže za bebe koja može pomoći da brže utonu u san.

U njemu ponavlja dva koraka iz prvog videa, ali dodaje i treći, koji uključuje pritisak na tačku pored uha djeteta i masiranje kružnim pokretima.

Specifične tehnike koje koristi Elina nisu naučno provjerene, ali masaža beba navodno ima razne prednosti.

@kahlmi It wont hurt to try! #babysleep #babyhacks #newmama #babymassage ♬ Sleep Walk - Santo and Johnny

Prema National Childbirth Trustu (NCT), to je i dobar način da se povežete sa svojom bebom.

- Masaža za bebe je nježno, ritmično maženje tijela bebe vašim rukama. Kao dio rutine masaže, možete nježno manipulirati bebinim gležnjevima, zapešćima i prstima. Danas je rašireno uvjerenje da masaža bebe može povećati svijest majke o potrebama njene bebe i podržati njihovu ranu vezu, kao i poboljšati njen osjećaj dobrobiti ako pati od postporođajne depresije ili drugih problema s mentalnim zdravljem - kažu.

NCT navodi da su mnoge mame koje prakticiraju masažu beba prijavile da njihova djeca bolje spavaju, ali to nije dokazano.