navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna pjevačica

Sutkinja odbila zahtjev: Britney Spears i dalje ne može ništa bez staratelja

Brenda Penny, sutkinja odgovorna za nadzor starateljstva Britney Spears, odbila je njen zahtjev da se Jamie Spears ukloni s mjesta njenog staratelja, javlja CNN.

Objavljeno: 01.07.2021. u 11:25
get url
text

Sutkinja je u srijedu potpisala presudu kojom je Jamie Spears, otac Britney, i dalje njen službeni staratelj i ima kontrolu nad njenim životom. Detalji presude još nisu podijeljeni s javnosti.

Podsjetimo, Britney se prošle sedmice izravno obratila sudu o slučaju kontroverznog starateljstva. Rekla je da želi svoj život nazad i da se završi 13-godišnje starateljstvo koje njen otac ima nad njom.

- Tako sam bijesna da ne mogu spavati i depresivna sam. Želim da me se čuje ... Želim promjene i želim promjene prema naprijed. Zaslužujem promjene - rekla je pjevačica tokom svjedočenja.

Osvrnula se i na poruku koju je podijelila sredinom aprila, nakon emitiranja dokumentarca "Framing Britney", u kojoj je uvjeravala javnost da je dobro.

- Da, potpuno sam dobro. Izuzetno sam sretna. Imam prekrasan dom, prelijepu djecu. Trenutno se odmaram jer uživam - napisala je pjevačica tada. 

Naime, Britney je posljednjih 13 godina pod nadzorom, što je sprječava u donošenju glavnih odluka u vlastitom životu (i ličnom i finansijskom) te sve odluke umjesto nje donose njen otac Jamie Spears i advokat Andrew Wallet. Staratelj također ima ovlast oduzeti punomoć u njeno ime, odlučivati ​​gdje će živjeti te potpisati porezne obrasce u njeno ime.

Brojne poznate osobe i fanovi na društvenim mrežama pružaju podršku pjevačici u borbi za slobodu. Prije otprilike godinu na društvenim mrežama pojavio se hashtag #FreeBritney.