navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nagrade 26. SFF-a

Srce Sarajeva za najbolji film dobio je "Exile" Visara Morine

Bez uobičajene festivalske groznice, večeras su dodijeljene nagrade 26. Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine zbog pandemije koronavirusa odvijao online.

Objavljeno: 20.08.2020. u 21:22
get url
text

Srce Sarajeva za najbolji film 26. SFF-a dobio je film "Exile" Visara Morine, za najboljeg glumca izabran je Vangelis Mourikis za ulogu u filmu “Kopač” a glumicu Marija Škaričić za film “Mare”.

Srce Sarajeva za najboljeg reditelja osvojio je Ru Hasanov za film “Unutrašnje ostrvo”

Vangelis Mourikis dobio je Srce Sarajeva kao najbolji glumac za film “Kopač”.

Marija Škaričić, dobila je Srce Sarajeva kao najbolja glumica za film “Mare”

Natalija Jefimkina, za film "Ljudi iz garaže", dobila je nagradu Audientia. Audentia je dodijeljena peti put.

Za najbolji studentski film Srce Sarajeva ide filmu "Velika istanbulska depresija", Zeynep Dilan Suren, dok je u takmičarskom programu za kratki film Srce Sarajeva dodijeljeno – Anastasia Kratidi za film “U njenim koracima”.

{$galerijaFotografija}

Za najbolji kratkometražni film - Srce Sarajeva ide filmu "Antiotpad" Tina Žanića.

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film pripalo je ostvarenju "Sretan Božić, Yiwu" Mladena Kovačevića.

Danski glumac Mads Mikkelsen dobitnik je nagrade Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala kao i meksički reditelj Mišel Franko.

Sarajevo Film Festival održao se, zbog pandemije koronavirusa, bez publike, bez autora, bez atmosfere na koju smo navikli - na specifičnoj online platformi. 

U selekciji Takmičarski program - dokumentarni film publika je mogla pogledati 16 filmova, od kojih osam svjetskih, po jednu međunarodnu i evropsku, četiri regionalne i jednu bh. premijeru.

Takmičarski program - kratki film ponudio je deset filmova, od toga sedam svjetskih, jednu međunarodnu i pet regionalnih premijera.

Selekcija Takmičarski program - studentski film sastoji se od 15 filmova, od čega su deset svjetskih, tri međunarodne i dvije regionalne premijere.

 

2vangilis mourikis.jpg
1 od 10
left-arrowright-arrow